Sunday, July 8, 2012

Nail art - Foil

Alle foils jeg eier.

Siden noen unge duer maser på meg, postet jeg en tutorial på foil. Jeg har ikke fått testet alle jeg har men en tutorial skal det bli samme faen.

Foil kjøpes via feks Ebay, og koster ikke mange kronene. De kommer som regel i en meters ruller og varierer i kvalitet. Noen er superenkle å jobbe med, andre er veldig tricky.

Du trenger:
*Adhersive (spesiallim)
*Foil.
*Basecoat, lakk, topcoat. (Seche Vite matter ned foils. China Glaze Fast Forward og Cult Nails Wicked Fast gjør det ikke)
*En orange stick, eller du kan bruke noe annet du er komfortabel med.

Etter basecoat, lakk neglene i ønsket farge. Her er det en god ide å velge en farge som har samme tone som foilen du skal bruke fordi eventuelle hull da ikke blir så synlige.

VENT til lakken er HELT tørr. Om du ikke klarer å vente, ikke skyld på meg. Da vil du føkke opp hele oppleget.

Etter at lakken er tørr, påfør 1-2 tynne lag med limen. Igjen VENT. Gi limen iallefall 3-4 minutter. Den har en blåaktig tint, når den er transparent og tacky er den klar.

klippet opp i passe størrelse.
Klipp opp foilbiter til hver negl. Du skal plassere foilbiten med mønstersiden opp. Plasser forsiktig en foil strip lett over neglen, press lett med en finger mot midten av neglen, pass på rynker og ta deg tid. Når foilen er på, kan du begynne å presse ned mot kantene og sørge for at all foil er festet til underlaget. Gni og press og sjekk forsiktig underveis ved å løften foilen for å sjekke om den sitter. Gjør den ikke det, press og gni mere.
press mot midten

Press rundt og ikke glem å presse ned rundt toppen av neglen.

Mitt råd er å ikke dekke hele neglen med foil, men hold deg til en fransk tipp. Det er enklere å få pent resultat. Foil er vanskelig å få pent rundt negleroten.
Løft forsiktig av.

Her ser du at foilen sitter godt på.


Når du er sikker på at foilen er godt nok festet, løft den forsiktig litt og litt fra alle hjørner. Nå vil du se at foilen er festet til neglen og du sitter igjen med transparent plast på foilbiten du har brukt.
Holographic!

Shiny!

Du MÅ bruke topcoat. Ellers vil ikke foilen sitte, den vil bli gnidd av innen få minutter, eller i vann. Når du tar på top coat, vil du se at foilen rynker seg litt. Dette avtar når topcoat tørker. Du vil ikke få 100% perfekt resultat, det vil alltid oppstå noen endringer. Men er du tålmodig og gjør en god jobb, vil du få et bra resultat.
som du ser ble denne matt pga Seche Vite :/

Personlig liker jeg et par accent nails, og /eller fransk tipp. Det er litt mindre cheesy enn 10 fingre på en gang. Men smaken er som baken. Du trenger ikke lage nøyaktige foils heller, du kan rett og slett bare rive av foilen for et abstrakt resultat om du så ønsker. Foils med mønster krever mere tid enn foils uten mønster.
Camo pattern, en av mine favoritter.

Min erfaring er at foil sitter 4-5 dager, men får raskere tip wear enn ved vanlig lakk. Husk som alltid å være nøye med top coat.
Foil uten Seche Vite får en mye blankere look.

Lykke til! Og ikke klag til meg om du mislykkes totalt. It's a zen thing, you digg?

Kjøpes via denne selgeren på Ebay. (Også via dollarnailart, men med shipping blir det bare idiotisk)
Koster $1,65 pr stk.
Lim koster $1,75 pr stk


1 comment:

  1. My fгiеnds wеге hesitate pushing them frontωaгd and be careful not to leаn on thеir brain.
    If your Better half iѕ haѵe bаck problems,
    you cаn trу baсk оr alleviate exіgеnt, gift Babе
    tаntric maѕsage s on a rеgulаг basiѕ
    mаy help mаnage anԁ reduсe bаby's episodes of acerb reflux. I think I found This is a wax, not an oil.

    Feel free to surf to my web blog: erotic massage

    ReplyDelete