Sunday, August 29, 2010

Korsett - En vidunderlig pine ;)


Note: Her blir det osgså postet bilder av en yngre og mere dramatisk Batcheeba fra gamle dager :P Vært ops på dramatiske positurer :D

Jeg vil skrive litt om de 3 korsettene jeg har. Jeg har altså ikke en gigantisk samling som jeg vet en del andre madammer i kretsen min har. De jeg har er fornuftige til sin bruk.
Korsettet har en lang historie, og ordet stammer fra "corpus". Korsetter brukes for å fremheve, og for å skjule former. De skaper denne yppige midjen og de svulstige hoftene. For ikke å glemme bysten!
Korsetter finnes i utallige fasonger, med utallige funksjoner. De finnes i wasp, underbust, overbust, neck corset, med og uten stålspiler, i alle tenkelige farger og tekstiler. De kan brukes under klær og utenpå klær, for fest eller for de private intime stunder. De brukes av modeller, av pornoaktriser, av goths, i fetishmiljøer og mere nylig som "hold in underwear" i undertøysbutikker. De fleste tenker nok på korsetter som fikk vakre piker til å besvime av oksygenmangel, eller mytene om ribben som stakk hull på vitale organer. Bruken og fasongen har variert i takt med mote og kultur siden 1600tallet.

Det som for ikke mange årene tilbake ble sett på som et torurplagg for mennesker med litt sære interesser, har fått en oppblomstring i det mere kommersielle markedet.
Da jeg var yngre *kremt* fantes korsetter kun på nettet, eller i de litt mere sleazy fetishbutikkene. Utover dette kunne man finne bustier i undertøysbutikkene i ny og ne. Jeg hadde en slik bustier i årevis som jeg kjøpte som 18åring mener jeg å huske. Dette ble tilpasset en voksende byste og brukt som tilbehør i en årrekke til det omtrent falt fra hverandre. Ellers har jeg eid forskjellige variasjoner av pyntekorsetter i både lakk og sateng.
Da jeg og mine venner var på vårt mest kreative, siklet vi alle på korsettene fra Vollers. Dette er høykvalitetskorsetter med stålspiler som kostet. Jeg har ikke tall på alle timene vi surfet rundt på forskjellige nettsider med store øyner. Jeg hadde ikke penger å bruke på et slikt dyrt plagg.
Vi var innom Beate Uhse i Bergen ørten ganger for å prøve disse fantastiske korsettene. Gleden var derfor stor da nære venner spleiset på et korsett til meg som fødselsdagsgave. Et ekte Vollers overbust i sort lakk. Jeg var nok besvimelsen nær! Dette ble brukt i årevis og er godt slitt.

Nuh er jeg jo blitt eldre med årene *host*, og interessen for korsett forsvant sammen med interessen for miljøet jeg tidligere var en del av. Men fasinasjonen forsvant aldri helt for disse nydelige plaggene. Så når jeg oppdaget en rimelige utgave for noen mnd siden, fikk interessen en ny giv. Jeg ønsket meg et korsett jeg kunne bruke under klær for litt ekstra hold in og bestilte et sort overbust i sateng. Jeg mottok et rødt ved en feiltakelse, men siden jeg likte det røde bestemte jeg meg for å bestille et underbust i sort sateng. Jeg fikk avslag i prisen, men dette kom aldri frem, så de sendte enda et og dette kom helskinnet frem i riktig farge.

Disse to korsettene har også stålspiler, men er ikke like massive som Vollerskorsettene. Men det makter jeg heller ikke bruke nå som jeg er blitt eldre. Disse er håndlaget og holder helt fin kvalitet for de som ønsker seg litt støtte uten at man kveles. Jeg kjøpte disse av Canal boat trading via Ebay. De forklarer her hvorfor de er billigere enn de fleste andre.
De er behagelige, svært pene og kommer nok til å bli brukt om ikke så ofte som da jeg var ung. Man er ikke meget på byen, men syns det er stas å kunne dolle seg opp når man først skal på konsert feks. Snøringen brennet litt i hendene når du strammer de btw, og de har ikke skjult front som det fra Vollers.

Om du er på jakt etter et korsett med god kvalitet, men ikke samme styrke som et Vollerskorsett, kan jeg anbefale disse. Om du derimot ønsket et svært solid korsett av meget høy kvalitet til feks waist training, eller ønsker å drastisk minske midjemålet, bør du uten tvil investere i et Vollers. Som du ser på bildet under oppnår man mye smalere midje med Vollers enn de to andre. ( Jeg orket ikke stramme max, fordi jeg er gammel)
Husk ALTID å ta nøyaktige mål om du vil bestille et korsett, du skal altid trekke fra 10-12 cm på midjemålet. Et korsett har ingen effekt om det er for stort, da kan du ikke snøre det stramt. Er korsettet litt for lite, kan du fint justere snøringen bak slik at det blir behagelig.

Sort underbust long lined i sateng koster £37.55 (inkl shipping)
Rødt
long bodied body shaping overbust koster £36.45 (inkl shipping)
Et Vollerskorsett koster fra rundt £110 til godt over £ 650.

Selv om jeg en gammel og bitter eremitt, er jeg fortsatt diva at heart ;)

4 comments:

  1. Herlige bilder Janne:)) har aldri eid et korsett selv, men tanken har vært der....

    ReplyDelete
  2. Har du tenkt tanken? Nå besvimer jeg :P Det er iallefall praktisk under en kjole som er litt for trang ;P

    ReplyDelete
  3. Så kule bilder! Har aldri eid et korsett selv, men har snørt mange :p

    ReplyDelete
  4. Ida: Har stått med kneet i ryggen på en del jenter i min ungdom jeg og :P Morro med minner, men jeg er glad den tiden er forbi:)

    ReplyDelete